Στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται το πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για εκπαιδευτικό - φίλη της 38χρονης που διαγνώστηκε πρώτη με τη νόσο.

Το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το βράδυ του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου. Η ασθενής, φίλη της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο κρούσμα της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας, νοσηλεύεται επίσης σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και το παιδί της.

Από εκεί και πέρα, σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τρία άτομα που βρέθηκαν θετικά σε λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19). Πρόκειται για την 38χρομη επιχειρηματία και διαμερισματική σύμβουλο από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 40χρονη υπάλληλο τραπέζης που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».