Ακόμη δυο εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη είχαμε τα ξημερώματα της Πέμπτης με τους δράστες όμως να φύγουν και στις δυο περιπτώσεις άπραγοι.

Στο Περιστέρι άγνωστοι ανατίναξαν δυο μηχανήματα ΑΤΜ που βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισού στις 03.20 τα ξημερώματα. Οι δράστες όμως δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα χρήματα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στη Θεσσαλονίκη έκρηξη σημειώθηκε σε μηχάνημα ΑΤΜ που βρίσκεται κοντά στην είσοδο σούπερ μάρκετ επί της οδού Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές.

Οι δράστες “χτύπησαν” στις 4 τα ξημερώματα από το οποίο αφαίρεσαν τα χρήματα και μετά επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν. Φαίνεται όμως πως το συγκεκριμένα ΑΤΜ ήταν εξοπλισμένο με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομική πηγή. Κατά την ίδια πηγή, μετά την παραβίαση του μηχανήματος τα χαρτονομίσματα βάφτηκαν με πράσινο χρώμα καθιστώντας τη «λεία» των δραστών άχρηστη.

Αυτό είναι το έκτο περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογα «χτυπήματα» στις περιοχές Κωνσταντινοπολίτικα, Νεάπολη, Ευκαρπία, Φίλυρο και Δρυμός.