Με εντάσεις ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελενης Τοπαλούδη. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της γιαγιάς και του πατέρα του 23χρόνου Ροδίτη κατηγορουμένου. Στη θέα του πατέρα του κατηγορούμενου Ροδίτη να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δεν αντέχει να παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία και παραμένει εκτός ,ξέσπασε με φωνές και κατάρες . «Είστε δολοφόνοι ...» φώναξε η μητέρα.

Η γιαγιά του Ροδίτη ισχυρίστηκε στην κατάθεση της πως το μοιραίο βράδυ δεν...άκουσε τίποτα. Από την πλευρά του, ο πατέρας του κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο γιος του ούτε βίασε ούτε σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη.«Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψα ότι ο εγγονός μου έκανε αυτό το πράγμα. Λυπήθηκα πολύ γι αυτό που έγινε έχω οικογένεια και καταλαβαίνω» κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα η οποία κατοικεί στο ισόγειο του τριώροφου που έζησε τη φρίκη η άτυχη φοιτήτρια, τον Νοέμβριο του 2018.Η γιαγιά του κατηγορούμενου κατέθεσε πως εκείνη την νύχτα άκουσε τον εγγονό της που ήρθε στο σπίτι μαζί με την παρέα του. «Άκουσα γέλια» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια δεν άκουσε φασαρία παρά μόνο τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει.

Πρόεδρος : Πως είναι δυνατόν να ακούτε το αυτοκίνητο και μην ακούτε φωνές, γέλια, φασαρία κ.λπ

Μάρτυρας : Τίποτα δεν άκουσα...Μακάρι ν´ακουγα, θα ανέβαινα πάνω!

Εισαγγελέας : Αυτό που έγινε είναι μακελειό (σσ δείχνει φωτογραφίες)...Είναι δυνατόν επί 3,5 να γίνεται αυτό και να μην ακούτε τίποτα;

Μάρτυρας : Δεν άκουσα...

Εισαγγελέας : Ενώ ακούσατε το γέλιο...

Μάρτυρας : Επειδή ήμουν στην τουαλέτα!


Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο εγγονός της είχε περιπέτειες με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Είχε εμμονές και πάθαινε κρίσεις πανικού» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου στην κατάθεση του περιέγραψε τον γιο του ως ένα άβουλο πλάσμα που τον επηρέαζαν οι παρέες του. «Ήταν ένα παιδί που ότι του λέγανε έκανε.» ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε μια εικόνα ενός παιδιού με προβληματική συμπεριφορά την οποία, ωστόσο, ως οικογένεια είχαν υποτιμήσει.Ο μάρτυρας μίλησε για τις προσπάθειες τους να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά τα οποία , όπως είπε, ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών.

Αναφερόμενος δε στη σχέση που είπε ο γιος του είπε πως ήταν τρυφερός και ευγενικός με την κοπέλα.
«Εκείνη την περίοδο (σ.σ.του εγκλήματος) έκανε χρήση , είχε ξεφύγει. Μου είχε πει ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα» τόνισε.
Θα σε εκδικηθώ. Δεν είμαι γιος σου. Άμα το ξαναπείς θα σε μαχαιρώσω» φώναξε ο νεαρός επαναλαμβάνοντας πως είναι αθώος. «Τι αθώος;» τον ρώτησε ο συγκατηγορούμενος του και εκείνος έστρεψε τα βέλη του σε βάρος του λέγοντας: «Σκάσε εσύ μη σε σπάσω στο ξύλο...Δεν έχω κάνει τίποτα. Τέλος.».

Πάντως, η εισαγγελέας , ωστόσο , επικαλέστηκε πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο κατηγορουμενος φέρεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα.
«Ο Ψυχιατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει».

Ένταση δημιουργήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν ο πατέρας του Ροδίτη υποστήριξε ότι ο γιος του δεν έχει κάνει τίποτα και πως δεν υπήρξε βιασμός.

Εισαγγελέας : Ο βιασμός δεν υπάρχει για εσάς ;
Μάρτυρας : Ο βιασμός δεν υπάρχει . Δεν την βίασαν μου είπε.
Ήταν η στιγμή που ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αντέδρασε φωνάζοντας: «Τα μαχαίρια που έβγαζε στο σχολείο δεν τα ήξερες;
Η εισαγγελέας, με τη σειρά της, απευθυνόμενη στον μάρτυρα σχολίασε : «Το τι έγινε και τι δεν θα το πούμε εμείς , ευτυχώς.
Μάρτυρας: Ο γιος μου μου είπε ότι δεν την βίασαν. Δεν την παρέσυραν πήγε με τη θέληση της.
Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.