Στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα δικαστήρια λόγω κοροναϊού αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Για τη στάση του ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι «οι άγριες συμπεριφορές κατηγορουμένων αξιολογούνται στο δικαστήριο».

Πρόσθεσε ότι τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου την έχει διακωμωδήσει το ίδιο το δικαστήριο, ζητώντας νέα εξέτασή του στο ψυχιατρείο.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που αποκάλυψε κατά τη διαδικασία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα, η οποία είναι η βιοχημικός της Ελληνικής Αστυνομίας που εξέτασε το χώρο του εγκλήματος.

Όπως είπε η κυρία Γκούγκουρα, στο σπίτι όπου συνέβη η δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκαν ίχνη DNA και των τριών εμπλεκόμενων προσώπων. Μάλιστα όπως τόνισε, ίχνη DNA της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκαν ακόμα και στο ταβάνι του σπιτιού, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κούγια «αποτυπώνει» το βαθμό της βίας που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος υπογράμμισε ότι σε ορισμένες αίθουσες δικαστηρίων συνοστίζονται πάνω από 200 άτομα, σημειώνοντας ότι αρκετοί δικαστές αποφασίζουν -στο μέτρο του δυνατού- την αναβολή της εκτέλεσης των δικών.