Σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου, το πρωί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση του εν διαστάσει συζύγου της ρίχνοντάς του καυστικό υγρό στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο neakriti.gr, η 38χρονη μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου για τις πράξεις της στις 22 Οκτωβρίου. Η προσαγωγή της 38χρονης έγινε με ταχύτητα αστραπής προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
Η προσαγωγή έγινε περίπου στις 7:50 το πρωί.

Την 38χρονη συνόδευαν στο γραφείο της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου ο δικηγόρος από την Αθήνα Απόστολος Λύτρας που την έπεισε και να παραδοθεί αλλά και ο δικηγόρος από το Ηράκλειο Μάνος Δρακωνάκης.

Τι αναμένεται να καταθέσει η 38χρονη

Η 38χρονη, όπως ήδη έχει δηλώσει, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.
Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Υπαρκτό πρόσωπο η άγνωστη «Στεφανία»

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι δικηγόροι του 36χρονου αναφέρουν ότι η μυστηριώδης “Στεφανία” που τον “παγίδευσε” να επιστρέψει στο ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ είναι υπαρκτό πρόσωπο και θα ζητηθεί από τους ίδιους με αίτημα προς την Ανακρίτρια να της ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη όπως και σε όποιον άλλο εμπλέκεται, όπως για παράδειγμα ένα αντρικό πρόσωπο που κατονομάστηκε από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια ότι παρέλαβε το οξύ.