Αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού και τις δραστικές αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του ιού αλλά και τις  καθημερινές συνήθειες ατομικής υγιεινής που πρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες και ειδικά η νεολαία, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης.

Αναφορικά με τον κοροναϊό, ο κ. Πλατανησιώτης δήλωσε ότι «πολύ σωστά έκλεισαν τα σχολεία αλλά δεν είναι δυνατόν όλη η νεολαία να είναι στις καφετέριες».

«Θα πρέπει κάποια στιγμή τα νέα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί ναι μεν να λέμε ότι θα αρρωστήσουν πολύ ελαφριά και ότι θα είναι σαν ένα κρυολόγημα, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα θα μεταφέρουν όμως τον ιό στα σπίτια τους, στους γονείς τους και στους παππούδες τους, και αν έχουν στην οικογένεια άτομα που ανήκουν στους ευπαθείς ομάδες ίσως να είναι και εν δυνάμει δολοφόνοι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

«Πρέπει να συνειδητοποιηθούμε σαν λαός και επιτέλους να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και τις εξόδους μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε ότι «τα νοσοκομεία είναι για να αντιμετωπίζουν την τριτοβάθμια» και υπογράμμισε πως  «ο συνωστισμός σε αυτά μπορεί να επιφέρει επιμολύνσεις άρα είναι επικίνδυνο για ψύλλου πήδημα να πηγαίνουμε». «Στα νοσοκομεία θα πάμε όταν υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα», διευκρίνησε.

Για τους κανόνες ατομικής υγιεινής, ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε ότι «η νεολαία θα πρέπει να πλένει τα χέρια της συχνά – πυκνά και σταματήσουν να το βλέπουν κοροϊδευτικά». «Πεθαίνει κόσμος, στην Ελλάδα είχαμε έναν θάνατο λίαν συντόμως, δυστυχώς, θα έχουμε πολλούς περισσότερους», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, να μάθουμε να είμαστε προσεκτικοί να τηρούμε τους κανόνες δημόσιας υγιεινής». «Έχουμε λίγο βήχα, έχουμε έναν ελαφρύ πυρετό, έχουμε ένα φτέρνισμα, όχι αλλεργικό βέβαια, καθόμαστε στο σπίτι μας», ξεκαθάρισε ο ίδιος τονίζοντας ότι πρέπει «να προσέχουμε και να μην το μεταδίδουμε στους άλλους».

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα είναι πανδημία, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως «ναι μεν το 80 με 85% του πληθυσμού θα το περάσει πολύ ελαφριά αλλά ένα 10 με 15% θα το περάσει βαριά».

Τέλος, δήλωσε ότι «όσο γκρινιάρηδες και να είμαστε έχουμε καλύτερο υγειονομικό σύστημα από την Ιταλία και πολύ καλύτερο σύστημα από την Αγγλία απλά είμαστε απείθαρχος λαός και πρέπει να πειθαρχήσουμε».