Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Κωτσόβολος για το κατάστημα της Πάτρας, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό παρά την οδηγία του υπουργείου Υγείας να παραμείνουν κλειστά όλα τα πολυκαταστήματα, για την πρόληψη της διαποράς του κοροναϊού. 

Μετά την αποκάλυψη του parapolitika.gr ότι το κατάστημα της Πάτρας αγνόησε την κυβερνητική απόφαση και την σύλληψη του υπευθύνου του καταστήματος με την διαδικασία του αυτοφώρου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εν λόγω κατάστημα «βρίσκεται σε μια ανοικτή περιοχή που φιλοξενεί αυτόνομα καταστήματα και έχει ανεξάρτητη είσοδο, άρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις απαγορεύσεις των αρχών. Έχουμε ήδη προσκομίσει στις αρχές όλα τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τα παραπάνω, ενώ μετά από απόφαση της διοίκησης το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό». 

Σε μία ανακοίνωση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» η διοίκηση τoυ Κωτσόβολου επί της ουσίας υποστηρίζει ότι το κατάστημα έκλεισε ενώ δεν έπρεπε να κλείσει εφόσον δεν περιλαμβάνεται στις απαγορεύσεις των Αρχών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα πολυκαταστήματα όπως το Λητώ, τα οποία στεγάζονται στο Patra Mall συμμορφώθηκαν εξαρχής με την κυβερνητική απόφαση και ανέστειλαν την λειτουργία τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Σε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας και τους πολίτες αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι η προσωπική και εταιρική υπευθυνότητα.

Η εταιρία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ όλο αυτό το διάστημα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που υποδεικνύουν και αποφασίζουν οι αρμόδιες αρχές της χώρας. Σεβόμενη τις αποφάσεις της 13/3 των αρμόδιων αρχών έκλεισε καταστήματα της σε εμπορικά κέντρα όπως το The Mall Athens και το River West.

Παράλληλα, φροντίζει για την απρόσκοπτη τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε σημαντικά είδη όπως υπολογιστές για εργασία από το σπίτι και ηλεκτρικών ειδών πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά όπως ψυγεία, κουζίνες, κλιματιστικά κλπ.

Σε ότι αφορά το κατάστημα μας στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι βρίσκεται σε μια ανοικτή περιοχή που φιλοξενεί αυτόνομα καταστήματα και έχει ανεξάρτητη είσοδο, άρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις απαγορεύσεις των αρχών.

Έχουμε ήδη προσκομίσει στις αρχές όλα τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τα παραπάνω, ενώ μετά από απόφαση της διοίκησης το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό