«Αν δεν ακολουθήσουμε τους κανόνες δεν θα προλαβαίνουμε να θάβουμε νεκρούς όπως γίνεται στην Ιταλία, καθώς το υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν θα αντέξει» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Μεταξύ άλλων, η κα. Παγώνη επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουν πλέον οι βόλτες στις παραλίες, από εδώ και από εκεί, ο συνωστισμός στα super markets διότι το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό μας δεν θα αντέξει».

«Είμαστε πολύ απείθαρχος λαός. Δεν είναι δυνατόν να παλεύουμε όλοι τόσες μέρες και να μιλάμε για μέτρα και κάποιοι αδιάφοροι να λένε ‘’δεν παθαίνω τίποτα’’», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.

«Είναι απαράδεκτα αυτά, δεν υπάρχει σοβαρότητα. Δεν σκέφτονται αυτούς τους ανθρώπους που είναι στα νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές που έχουν οικογένειες και παιδιά! Είμαστε ανώριμοι δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν ακούνε...», συμπλήρωσε. 

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι «το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξοργισμένο με τις συμπεριφορές αυτές». «Κάθε μέρα που περνάει θα έχουμε και εμείς δεκάδες κρούσματα αν δεν βάλουν μυαλό», προειδοποίησε η ίδια.

Η κα, Παγώνη ανέφερε: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δίνουν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα. Οι γιατροί κάνουν τη δουλειά τους, δεν μιλάμε ακόμα, προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν εξοργιζόμαστε, δεν είναι δυνατόν. Κάνουμε ότι μπορούμε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία, έχουμε κάνει σχέδια, προτάσεις, επιστημονικές επιτροπές, έχουμε πάρει τον αγώνα επάνω μας και βέβαια σε συνεργασία με τις διοικήσεις. Δίνουμε έναν αγώνα όλοι μαζί, εδώ δεν υπάρχουν παρατάξεις, εδώ υπάρχει ότι πρέπει να σωθούμε σαν Ελλάδα. Θέλουμε ο κόσμος να ακούσει τα μέτρα που λέμε καθημερινά και προσωπικής υγιεινής, αυτά τα μέτρα τα οποία πρέπει να κάνει ο καθένας μόνος του. Πρέπει όλοι μαζί να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας».

Τέλος όσον αφορά τις αιμοδοσίες, δήλωσε ότι «οι αιμοδοσίες αυτή τη στιγμή έχουν σοβαρό πρόβλημα». Παράλληλα η κα. Παγώνη προέτρεψε τους αιμοδότες να μην φοβούνται γιατί όπως είπε «οι αιμοδοσίες είναι σε ξεχωριστά τμήματα».

«Να πηγαίνουν με ραντεβού, να δίνουν αίμα και να φεύγουν. Δεν θα καθυστερούν πολύ», υπογράμμισε.

Τέλος η κα. Παγώνη τόνισε ότι «δεν πρέπει ξεχνάμε και εκείνες τις ομάδες που είναι μέσα στα νοσοκομεία και πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτές». «Να δώσουν αίμα, να γίνουν τα χειρουργεία και να προχωρήσουν και οι ασθενείς που είναι μέσα για να γίνουν χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις», κατέληξε.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα