«Έχει μειωθεί κατά πολύ το συγκοινωνιακό έργο και σήμερα με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου πιστεύω ότι θα είναι 20 το πολύ 30% το επιβατικό κοινό, δηλαδή θα υπάρχει μια μείωση 70%».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Ο κ. Σιορίκης επεσήμανε ανέφερε ότι «υπάρχει μια ανησυχία, μια αγωνία, ένας φόβος για τους συναδέλφους μας αλλά με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση». «Μέτρα αυτοπροστασίας έχουν πάρει και από μόνοι τους οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, «το καλό από πλευράς εταιρείας και ΟΑΣΑ ήταν ότι η απολύμανση έγινε από την πρώτη μέρα και τώρα γίνεται μια επιπρόσθετη απολύμανση». «Κάθε βράδυ που το λεωφορείο εισέρχεται στο αμαξοστάσιο μετά τον καθαρισμό γίνεται απολύμανση. Γίνεται και μια επιπρόσθετη που θα διαρκέσει τρεις κύκλους με ψεκασμό και νέφωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ανέφερε ότι «προχθές μας έδωσαν και γάντια να έγινε και μια ‘’απομόνωση’’ του οδηγού, σε μια απόσταση 2-3 μέτρων έχουν τοποθετηθεί αλυσίδες και ενημερώνεται το κοινό να μη χρησιμοποιούν την μπροστινή πόρτα και περνάμε και ένα μήνυμα στους επιβάτες να αφήνουν χώρο μεταξύ τους». «Και εγώ και οι συνάδελφοί μου κάναμε έκκληση τουλάχιστον οι άσκοπες μετακινήσεις να μειωθούνε, σήμερα βλέπουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουνε μετακινήσεις άσκοπες, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Σιορίκης δήλωσε ότι έγινε μία πρόταση από τον ΟΑΣΑ ότι «μετά τις 22:00 δεν πρέπει να λειτουργήσουν οι συγκοινωνίες, και για να περιορίσουμε κάποιες άσκοπες μετακινήσεις και δεν χρειάζονται γιατί το βράδυ ειδικά είναι όλα τα λεωφορεία άδεια δεν χρειάζονται μέχρις τις 00:00».