«Και στο Αττικό και σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας δυστυχώς αυτή η πανδημία έχει αναδείξει τα πολύ σοβαρά δομικά και λειτουργικά του προβλήματα», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, Μιχάλης Ρίζος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

«Ελπίζω να γίνει μάθημα, θα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας, βγαίνοντας αλλά και στην πορεία αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης το δημόσιο σύστημα υγείας να γίνει πολύ πιο ενισχυμένο, πολύ πιο συγκροτημένο, πολύ πιο στελεχωμένο και ως τώρα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν αρκούνε, πρέπει να ληφθούνε και άλλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρίζος. «Χρειάζεται ενίσχυση με πολύ περισσότερο προσωπικό, με μεγαλύτερη υποδομή ακόμα και στα υλικά ατομικής προστασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο, ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να μην υπάρχουν στρατηγικές εφεδρείες ακόμα σε πολλά νοσοκομεία και να χρειάζεται να κάνουμε καθημερινές παραγγελίες ή προβλέψεις».

Εν κατακλείδι ο κ. Ρίζος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει άμεση επίταξη βασικά των υλικών πρώτης ανάγκης και των μέτρων ασφαλείας όπως επίσης και μια σειρά άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τον ιδιωτικό τομέα υγείας».