Ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την ανησυχία που επικρατεί στο νησί σχετικά με τις αφίξεις τουριστών αλλά και κατοίκων της Αθήνας χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητη μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα, την περασμένη Δευτέρα εστάλη επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Μεταφορών προκειμένου να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, να εξετάζονται όλα τα ιδιαίτερα περιστατικά από ειδική ομάδα και να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση προϊόντων.

Εξήγησε πως προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς μια εβδομάδα πριν, σε συζήτηση με όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς, παρατηρήθηκε μεγάλη ροή επισκεπτών στο νησί από το εξωτερικό χωρία να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. «Οι κάτοικοι έχουν συμμορφωθεί αλλά τα μέτρα δεν τηρούνται από τους επισκέπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης και των γεγονότων, έγινε συνεννόηση με τον διευθυντή του αεροδρομίου ώστε κάθε φορά κατά την άφιξη να γίνεται ενημέρωση, ενώ το ίδιο ζητήθηκε και από το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βόλος – Σποράδες. Εκεί η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς τέτοιες εντολές δίνονται μόνο από το Λιμεναρχείο.

Ακόμα, ο κ. Τζούμας έκανε έκκληση στους κατοίκους της Αθήνας να μην επισκέπτονται το νησί χωρίς να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα και κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία εκεί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα