Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έδωσε την απάντηση του στον Μάκη Τριαταφυλλόπουλο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του:


Και ο πλέον αδαής νους αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή σου δήλωση είναι η απόλυτη ομολογία για τα όσα αληθινά, λέξη προς λέξη, ενημέρωσα τον Ελληνικό Λαό και αφορούν την πραγματική προσωπικότητά σου.
Πρέπει να καταλάβεις, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, ότι η παραπλάνηση από εσένα κάποιων Εισαγγελέων, με ελαχιστότατες ακόμη εξαιρέσεις, έχει εξαφανιστεί από τις Εισαγγελίες όλης της χώρας.
Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί από σήμερα, είναι η επίκληση από σένα της Δικαιοσύνης, για να σε προστατέψει.
Και βέβαια σε προκαλώ να πας στη Δικαιοσύνη, όπως κάποτε τόλμησε να πάει ο Κοσκωτάς για όσα αληθινά έγραψαν γι’ αυτόν οι αείμνηστοι Τεγόπουλος – Φιλιππόπουλος και οι συνεργάτες τους στην ιστορική «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτοντας τα εγκλήματά του, για να καταλήξει στο τέλος να περάσει 20 χρόνια από τη ζωή του στις φυλακές.
Εγώ δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να εκβιάσεις ούτε να απειλήσεις και θα το έχεις καταλάβει από το αποτέλεσμα που είχε η προσπάθεια που έκανες εις βάρος μου, για να με καταστρέψεις, το 2004, κινητοποιώντας ένα ολόκληρο σύστημα μέσων μαζικής ενημέρωσης που σε στήριζε τότε, με πρωταγωνιστή αυτό τον ακραίο εκτελεστή προσωπικοτήτων, το Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος, για να σε στηρίξει, αφού αυτή την εντολή είχε από το τότε αφεντικό του, στο οποίο ήμουν επαγγελματικά απέναντι, έφτιαξε όλες αυτές τις ψεύτικες ιστορίες εις βάρος μου, αλλοιώνοντας ακόμη και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητός μου.
Στη Δικαιοσύνη θα σε οδηγήσω εγώ και εκεί θα είναι, εκτός από εμένα, και όλα τα θύματά σου, όσα βεβαίως επιβίωσαν από την ηθική και οικονομική καταστροφή, την οποία τους προκάλεσες.
Όμως είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά κάποια ασθένεια θα επικαλεστείς και δεν θα εμφανιστείς ούτε ενώπιόν μου ούτε ενώπιον των θυμάτων σου, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν το έκανες, τουλάχιστον σε όσες δίκες ήμουν εγώ συνήγορος υπεράσπισης.
Και μια συμβουλή: άλλαξε τη φωτογραφία, την οποία έχεις σήμερα δημοσιοποιήσει, και βάλε μια φωτογραφία από αυτές που δείχνουν την πραγματική σου εικόνα σήμερα, ακόμη και αν κάθεσαι στον πολυτελή θρόνο που έχεις στην βίλα της Εκάλης, για την οποία ψάχνουν όλοι όσοι δικαιώθηκαν εις βάρος σου, να βρουν σε ποιον ανήκει, ώστε να εισπράξουν τα χρήματα που η Δικαιοσύνη τους επιδίκασε.
ΥΓ: Είκοσι εκατομμύρια, Μάκη μου, από την πώληση της ανύπαρκτης εφημερίδας VETO στον μπροστινό του Λαυρεντιάδη φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη, τα οποία σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι κλεμμένα από τον Ελληνικό Λαό, είναι τεράστιο θέμα για τη σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα και το ήθος που θέλει να επιβάλει.