Τρεις θανάτους μετρά η Ελλάδα από τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νεκρών στην Ελλάδα στους εννέα.

Επίσης, ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα κοροναϊού, συνολικά 495. Από αυτά 84 είναι «ορφανά», δηλαδή απροσδιόριστης πηγής, ενώ τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

Δύο συμπολίτες μας προστέθηκαν στην «μαύρη λίστα» του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο θάνατος άνδρα, ηλικίας 85 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατος ακόμη ενός 80χρονου άνδρα ο οποίος έδινε τη μάχη με την φονική νόσο  στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, ενώ κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, την ίδια μέρα, ο Σωτήρης Τσιόδας ανακοίνωσε ότι κατέληξε ακόμη ένας ασθενής.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα, ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο, ενός 53χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ενός 67χρονου από την Αθήνα και ενός 66χρονου από την Ηλεία, του πρώτου θύματος στην Ελλάδα.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα