Σε ενέργειες για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών προχωρά η Γενική Γραμματεία Ισότητας σε συνεργασία με την Αστυνομία, θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό στήριξης του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 15900.

«Είναι διεθνώς αποδεδειγμένο ότι τα κρούσματα σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας κατά των γυναικών αυξάνονται κατακόρυφα» αναφέρει η γενική γραμματέας Ισότητας Μαρία Συρεγγέλα στα parapolitika.gr κυρίως σε περιόδους κρίσης πόσω μάλλον σε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη συνθήκη του κατ΄ οίκον περιορισμού. «Οι σύμβουλοι μας παρέχουν ψυχοκοινωνικές συμβουλές και άλλες υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης, γι΄ αυτό όσες γυναίκες υφίστανται βία στη δουλειά τους ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον πρέπει να μας καλέσουν, να ενθαρρυνθούν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» συνεχίζει τονίζοντας ότι στις επικοινωνίες τηρείται απόλυτα η εχεμύθεια και η εμπιστευτικότητα.

Η γενική γραμματέας σημειώνει επιπλέον ότι υπάρχει ευθεία συνεργασία με την Αστυνομία η οποία ανταποκρίνεται άμεσα σε όσα περιστατικά καταγγέλλονται ενώ σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και τα αρμόδια τμήματα κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. «Καμιά γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνη της, πόσω μάλλον τώρα τις μέρες του κορονοϊού. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε…» καταλήγει η κ. Συρεγγέλα.

Δ.ΓΙΑΝΝ.