Με τη φράση «σωθήκαμε από μια υγειονομική βόμβα» σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, την είδηση ότι 21 επιβάτες από τις πτήσεις που ήρθαν από Βαρκελώνη και Μαδρίτη βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, αν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ενέδιδε στις πιέσεις ορισμένων κύκλων, τότε θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία έναν πρωτοφανή κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να τους παρέχει ένα ολόκληρο ξενοδοχείο με ξεχωριστά δωμάτια και πρωινό στο κρεβάτι, υπήρξαν αντιδράσεις προκειμένου να τους επιτραπεί να επιστρέψουν κατευθείαν στους οικείους τους, διασπείροντας ακόμη περισσότερο τη νόσο του κοροναίού.

Μάλιστα, ο υφυπουργός επανέλαβε και τα δεδομένα των δύο πτήσεων που είχαν γίνει γνωστές ήδη από το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι 21 από τους συνολικά 263 επιβάτες ήταν θετικοί. Από την πτήση που ξεκίνησε από Βαρκελώνη θετικοί ήταν 11 άνδρες και 3 γυναίκες ενώ από την πτήση που ξεκίνησε από Μαδρίτη ήταν 6 γυναίκες και 1 άνδρας.