Δεν είναι κατάλληλα και αξιόπιστα παράλληλα τα τεστ αντισωμάτων, σ’ αυτή τη φάση της πορείας της νόσου, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε σχετικά με τα συγκεκριμένα τεστ ότι θα ελεγχθούν από τους αρμόδιους επιστήμονες για την αξιοπιστία τους και εφόσον κριθούν αποτελεσματικά η πολιτεία θα φροντίσει να χρησιμοποιηθούν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι σ’ αυτή τη φάση και χωρίς τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζονται οι επιστήμονες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό.

Όπως διευκρίνισε, τα τεστ αντισωμάτων, έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας καθώς μπορεί να είναι ένα τεστ αρνητικό, αλλά σε δύο ημέρες, όπως έχει παρατηρηθεί κάποιος να νοσήσει, επίσης μπορεί να είναι «ψευδώς θετικό» γιατί μπορεί απλά να «διαβάσει» ένα άλλον κοροναϊό από τους πολλούς που κυκλοφορούν αυτή την εποχή.

 Συμπλήρωσε πως τα πιο αξιόπιστα είναι τα μοριακά τεστ και αυτά χρησιμοποιεί και η χώρα μας, όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες, καθώς όπως τόνισε «θέλουμε για την νόσο αυτή να έχουμε πραγματικά δεδομένα».

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα