39.018 θανάτους από επιπλοκές της λοίμωξης COVID – 19 απέφυγε από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022 η Ελλάδα, χάρη στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού της χώρας έναντι του νέου κοροναϊού και ανεξαρτήτως ποιας φαρμακευτικής εταιρείας τα εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν.

Σε αυτό το συντριπτικό υπέρ της αξίας και της σημασίας του εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, και του επίκουρου καθηγητή Δημοσίας Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγο σε poster, σε διεθνές επιστημονικό ιατρικό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

“Η προστασία έναντι βαριάς νόσου από όμικρον παραμένει πολύ υψηλή μετά από 3 δόσεις σε *όλες* τις ηλικίες, όμως φθίνει κατά περίπου 10-15% στους έξι μήνες μετά την τελευταία δόση. Γι'αυτό χρειαζόμαστε επαναληπτικές δόσεις, ιδίως όσοι έχουν μεγαλύτερη ηλικία ή υποκείμενα νοσήματα” σχολίασε πριν από λίγο στο twitter ο Θεόδωρος Λύτρας.