«Πριν μπουν τα πρώτα μέτρα από την κυβέρνηση αποφασίσαμε να αναστείλουμε την έκδοση του περιοδικού για την προστασία των ίδιων των ανθρώπων και της κοινωνίας ευρύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του περιοδικού Σχεδία, Χρήστος Αλεφάντης.

Για το περιοδικό δρόμου Σχεδία και τις συνδρομές αλληλεγγύης, ο κ. Αλεφάντης σημείωσε ότι «από τις αρχές του μήνα τους παροτρύναμε να σταματήσουν, να μην βγαίνουν, να μην πουλάνε για να προστατευτούν όμως είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη που δεν σταματούσαν οπότε αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε την κυκλοφορία του περιοδικού».

«Όταν αυτό συνέβη έπρεπε να βρούμε νέους τρόπους για να υποστηρίξουμε κάποιους από τους πιο φτωχούς που είναι και οι πωλητές της Σχεδίας οπότε φτιάξαμε μια καμπάνια», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ένα σημείο είναι οι συνδρομές αλληλεγγύης, έχουμε συνδρομές 6μηνες ή 12μηνες αλλά κάναμε για 2 ή 4 μήνες, και από αυτές τις συνδρομές το 50% θα αποτελεί απευθείας έσοδο για τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο. Το κριτήριο του πως θα κατανεμηθεί το ποσό αυτό θα είναι με βάση τις ώρες που οι άνθρωποι αυτοί είναι στο δρόμο», ανέφερε ο κ. Αλεφάντης.

Για το εστιατόριο-καφέ της Σχεδίας, δήλωσε πως «έχει ανασταλεί η λειτουργία του εστιατορίου –καφέ της Σχεδίας όμως προσπαθούμε από εβδομάδα να επαναλειτουργήσει η κουζίνα για να μαγειρεύουμε και πηγαίνουμε φαγητό στους ανθρώπους της Σχεδίας, αν μπορούμε και σε άλλους που είναι πολύ δύσκολο, οι οποίοι δεν θέλουμε να μετακινηθούν».

Ο κ. Αλεφάντης σημείωσε ότι «μπορεί για εμάς αυτό που βιώνουμε να είναι μια αυτοαπομόνωση για κάποιους άλλους όμως ανθρώπους είναι ένας σκληρός και βίαιος αποκλεισμός».

«Οι άνθρωποι της Σχεδίας είναι όλοι εμείς που χάσαμε τα πάντα με την κρίση. Από την Σχεδία έχουν περάσει πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν ανειδίκευτοι και πάντα δυσκολευόντουσαν αλλά έχουν περάσει και δημοσιογράφοι και γραφίστες και λογιστές και αρχιτέκτονες», επισήμανε.

«Δεν είναι κάποιοι άλλοι εμείς είμαστε που η ζωή τους πήγε τελείως ανάποδα και δεν είχανε στηρίγματα που κάποιοι από εμάς έχουμε την ευλογία να έχουμε», κατέληξε ο κ. Αλεφάντης.