Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται την υγειονομική κρίση και την οικονομική που έπεται, εκφράζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών, σε ποσοστό  82%, στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse.

dimoskopisi1

dimoskopisi2


Το αξιοσημείωτο είναι και το εύρημα που αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση 8 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης. 

dimoskopisi6


dimoskopisi___2


Στους πολιτικούς δείκτες η ΝΔ προηγείται με 23 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 45%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 22%. 

dimoskopisi5

Ένα από τα ευρήματα που θεωρείται σπάνιο είναι η εκτόξευση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα. Κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 53%, αυξήθηκε ιδιαίτερα το ποσοστό δημοτικότητας και μάλιστα  σε περίοδο κρίσης, κάτι που εκτιμάται ότι δεν έχει ξανασυμβεί.

 Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 22%.

dimoskopisi

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων βρίσκουν σύμφωνους τους ερωτηθέντες κατά 86%. Μάλιστα 92% των ψηφοφόρων της ΝΔ, συμφωνούν, αλλά σημαντικό εύρημα είναι και το ότι το 84% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης συμφωνεί με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Την στάση, δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 46% των ερωτηθέντων την αξιολογεί θετικά.

dimoskopisi_3

 
Ειδικότερα, δημοσκόπηση για το πως άλλαξε την ζωή μας η πανδημία του κοροναϊού, τις συνέπειες στην οικονομία, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνηση τόσο για την προστασία των πολιτών, όσο και για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων διενήργησε η εταιρία Pulse για τον Σκάι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το 78% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, δηλαδή 7 στους 10.

 Το 83% δηλώνει ότι η καθημερινότητά τους επηρεάστηκε πολύ από τα μέτρα για τον νέο κοροναϊό.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι νεότεροι άνθρωποι. Οι 8 στους 10 δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί πολύ έως αρκετά η ζωή και η καθημερινότητά τους.

 Για τα οικονομικά των νοικοκυριών  οι πολίτες απάντησαν 59% ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική τους κατάσταση.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 67 % τα αξιολογεί θετικά.

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα