Αναφορικά με το θέμα των προστατευτικών μασκών στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σωτηρία», τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με το θέμα που ενέκυψε με τις μάσκες, η κα Παγώνη δήλωσε ότι «οι γιατροί δίνουν τους αγώνα τους, έχουν και τις απόψεις τους και την εμπειρία τους την οποία θα πρέπει να πουν και αυτοί που είναι στο υπουργείο θα πρέπει να τους ακούν γιατί είναι στην πρώτη γραμμή».

«Στην ουσία αυτοί είναι αντιμέτωποι με τους ασθενείς, και αυτοί προσπαθούν όλοι να βγουν ζωντανοί από τα νοσοκομεία να πάνε στα σπίτια τους», υπογράμμισε η ίδια.

Η κα. Παγώνη σημείωσε ότι «ήταν ένα άτυχες γεγονός αυτό που έγινε χθες στις δηλώσεις πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ και να προχωρήσουμε μπροστά».

«Δεν έπρεπε να γίνει, εμείς οφείλουμε να κάνουμε τις καταγγελίες για κάτι που δεν πάει καλά και αυτό ήταν για τους συναδέλφους μας στο Σωτηρία οι οποίοι έκαναν έγγραφη καταγγελία και είχαν την άποψή τους για το θέμα που αφορούσε τις μάσκες», ανέφερε.

«Έπρεπε το υπουργείο να ελέγξουν τα πράγματα πως είναι και αν υπήρχε πρόβλημα να αντικατασταθούν και να τελείωνε εκεί. Δεν έχει κανείς όρεξη για εντάσεις», συμπλήρωσε.