Σύψας (καθηγητής Λοιμωξιολογίας): Πηγαίνουμε προς τη λήξη του α΄ημιχρόνου- Συνεχίζουμε με καλή άμυνα
1615105_sipsas_koronoios_1
Ελλάδα

Σύψας (καθηγητής Λοιμωξιολογίας): Πηγαίνουμε προς τη λήξη του α΄ημιχρόνου- Συνεχίζουμε με καλή άμυνα

«Πηγαίνουμε προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πάμε καλά, συνεχίζουμε με καλή άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο».

Τις λέξεις αυτές χρησιμοποίησε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά την καμπύλη των κρουσμάτων του κοροναϊού.

«Εάν υπάρξει χαλάρωση η καμπύλη θα ανέβει απότομα, έχω μια προαίσθηση οτι είμαστε σε καλό δρόμο με προϋπόθεση ότι κάνουμε το σωστό» συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επανέλαβε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «ο Απρίλιος παραμένει κρίσιμος» εκτιμώντας ότι «εάν πηγαίνουμε τόσο καλά θα αρχίσουμε τον Μάιο σιγά-σιγά σταδιακή άρση των περιορισμών όχι όμως απότομα».

Όσον αφορά το Πάσχα τόνισε ότι «το φοβόμαστε. Αν δεν τα πάμε καλά στο Πάσχα μπορεί να έχουμε ανάκαμψη του ιού και νέα μέτρα. Πρέπει να είμαστε όλοι μέσα το Πάσχα».

«Αν μαζευτούμε πολλοί μαζί θα έχουμε διασπορά και σε δυο εβδομάδες θα έχουμε άνοδο των κρουσμάτων» εξήγησε ο κ. Σύψας.

Ερωτηθείς αν φέτος θα κάνουμε διακοπές απάντησε ότι «θα κάνουμε διακοπές όχι όπως περσι αλλά με προσοχή και καλύτερους κανόνες υγιεινής».

Για το φθινόπωρο, δε, ο Νίκος Σύψας σημείωσε ότι «το ευτύχημα είναι ότι μέχρι τότε θα έχουμε κάποιο καλύτερο φάρμακο και δεν θα αιφνιδιαστούμε και δεν εκτιμώ ότι θα πάρουμε αυτού του είδους τα δραματικά μέτρα όπως αυτά που πήραμε τώρα».

Για το εμβόλιο, τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα το έχουμε πριν τις άρχες ή τα μέσα του 2021 «αλλά όταν το έχουμε η επιδημια θα εξεφανιστεί από τον πλανήτη».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα