Ειδική αναφορά στη χρήση της μάσκας από τον γενικό πληθυσμό κατά την καθιερωμένη απογευματική ενημέρωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μπορεί να ενέχει και κινδύνους η χρήση της, ειδικά του εφησυχασμού, ότι είμαστε προστατευμένοι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιόδρας είπε: "Για την ευρεία χρήση της μάσκας από την κοινότητα, τοποθετήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο ΠΟΥ είπε πως η χρήση από το γενικό κοινό δεν υποστηρίζεται από τα επιστημονικά δεδομένα και φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους.

Μάλιστα, όπως είπε, φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους. Ορισμένοι από αυτούς είναι η ακούσια μόλυνση να μολυνθεί κάποιος χωρίς να θέλει δηλαδή με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό του, η δυσκολία στην αναπνοή από τη χρήση μάσκας. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης και της υγιεινής των χεριών και εκτροπή των πόρων από άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Παρόλα αυτά, ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του και άφησε ενδεχόμενο, να αποφασιστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας σε μια χώρα και σε συγκεκριμένους χώρους και ειδικούς πληθυσμούς, αλλά με σαφείς οδηγίες ώστε να αποφεύγονται οι προαναφερόμενοι κίνδυνοι..