Η αρθρογράφος, Κέιτι Φάλλον, εξηγεί πως η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης έλαβε νωρίς τα περιοριστικά μέτρα και κατάφερε σε πολύ μικρό διάστημα να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να διπλασιάσει τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Η Φάλλον περιγράφει μια ήσυχη Αθήνα με ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους. «Στους ιστορικούς δρόμους του κέντρου δεν συναντάς τουρίστες αλλά μόνο σκυλιά και αθλούμενους» γράφει χαρακτηριστικά.


«Η Ελλάδα πήρε μέτρα από τις 23 Μαρτίου, πολύ νωρίτερα από άλλες γειτονικές χώρες. Ως αποτέλεσμα η χώρα έχει έναν σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων και αντίστοιχα θανάτων. Τα σούπερ μάρκετ έχουν λάβει ειδικά μέτρα ασφαλείας και διασφαλίζεται πως υπάρχει μόνο ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Παράλληλα, για οποιαδήποτε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί ένα δικαιολογητικό και την ταυτότητα τους» αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται και η αυστηρή αστυνόμευση «Η αστυνομία περιπολεί και αν χρειαστεί δίνει πρόστιμα ύψους 150 ευρώ σε πιθανούς παραβάτες».

Η γρήγορη ανταπόκριση της κυβέρνησης και η ενίσχυση της Υγείας

«Στις αρχές Μαρτίου η χώρα είχε μόλις 565 μονάδες εντατικής θεραπείας» τονίζει η Φάλλον και στη συνέχεια εξηγεί πόσο γρήγορα αυξήθηκε η διαθεσιμότητα κρεβατιών με την αλλαγή χώρων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. «Ο αριθμός διπλασιάστηκε» γράφει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται και στους ανυπάκουους Έλληνες καθώς και στις διακοπές του Πασχα. Στο άρθρο αναφέρονται και τα κρούσματα μεταναστών που έχουν εντοπιστεί σε ΚΥΤ που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Μόλις βγήκε ο ήλιος οι Έλληνες γέμισαν τις παραλίες στη Θεσσαλονίκη. Σε απάντηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε όλες τις παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα», σημειώνει η Independent.

Παράλληλα αναφέρονται και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει του Πάσχα ενώ φιλοξενούνται και οι δηλώσεις μιας κατοίκου από το Πέραμα η οποία αναφέρει πως «κάποιοι δεν περίμεναν οι Έλληνες να είναι τόσο πειθαρχημένοι. Στην πραγματικότητα όμως ήταν αναμενόμενο καθώς σαν λαός έχουμε αντέξει πολέμους, πείνα και πολλά άλλα».

«Το Πάσχα θα είναι το μεγάλο τεστ για τις ικανότητες των Ελλήνων, που συνήθως μαζεύονται με τις μεγάλες οικογένειές τους, αλλά φέτος ακολουθούν το "Μένουμε Σπίτι” ώστε να παραμείνει επίπεδη η καμπύλη» καταλήγει η αρθρογράφος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα