5067739
Ελλάδα

Κοροναϊός - Προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων όσο αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, διαψεύδοντας τα με κατηγορηματικό τρόπο και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Η εντολή για την έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια

Αντικείμενο της έρευνας το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα και ανησυχία στους πολίτες. 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές από την μία οι πολίτες ακούνε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να λαμβάνουν νέα αυστηρά μέτρα και τους γιατρούς να τους καλούν  να τα εφαρμόσουν και από την άλλη διαβάζουν στο διαδίκτυο ότι ήδη έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός Απριλίου για να λήξουν αυτά τα μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να διαταράσσεται η πίστη των πολιτών στην αναγκαιότητα των μέτρων και τη συνέχιση τους.