Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Τροχαίας να κινούνται στις εθνικές οδούς.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι των οχημάτων που κινούνται τόσο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών - Λαμίας.

Μάλιστα, στα διόδια των Αφιδνών είχαν βεβαιωθεί μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, τουλάχιστον δέκα παραβάσεις.



Απίθανες ιστορίες στην Πάτρα με καταδίωξη, πρόστιμα και τρακαρίσματα

Όχι μόνο έφαγε ξύλο, αλλά από πάνω… έφαγε και το πρόστιμο των 150 ευρώ, αφού δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να κυκλοφορεί εκτός σπιτιού.

Τι ακριβώς συνέβη; Ένας νεαρός Έλληνας, ο οποίος ενεπλάκη σε έναν καυγά καταμεσής ενός κεντρικού δρόμου της Πάτρας με έναν άλλο νεαρό άνδρα, με τον οποίο τον χώριζαν προσωπικές διαφορές.

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/4), το θύμα βρέθηκε πεσμένο στο έδαφος, αιμόφυρτο και με τα ρούχα σκισμένα. Επί τόπου έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στους οποίους ο νεαρός εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί και μάλιστα κατονόμασε τον δράστη του ξυλοδαρμού του, ο οποίος είχε προλάβει να εξαφανιστεί και πλέον αναζητείται.

Τελικά, όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του, εκείνος απάντησε ότι δεν είχε πάνω του την ταυτότητά του, ούτε και το απαραίτητο δικαιολογητικό (έγγραφο ή SMS) προκειμένου να μπορεί να βγει εκτός σπιτιού.

Έτσι, στον νεαρό άνδρα επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ! Η μέρα αυτή θα του μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Καταδίωξη οδηγού

Ότι... φοβήθηκε και δεν σταμάτησε είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν τη νύχτα της Τετάρτης σε δημοτικό διαμέρισμα της Δυτικής Αχαΐας ο 24χρονος άνδρας, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναστατώσει την Πάτρα, αφού αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο οδηγός δεν υπάκουσε στους αστυνομικούς που του έκαναν σήμα να σταματήσει στην Πλατεία Γεωργίου και και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξή του από περιπολικά σε δρόμους της πόλης.

Στη διάρκεια της καταδίωξης οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Λασκάρεως. Κατάφερε όμως να ξεφύγει εμβολίζοντας μοτοσικλέτα αστυνομικού και να κινηθεί προς την οδό Αγίου Ιωάννη Πράτσικα. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον καταδιώκουν με αποτέλεσμα ο δράστης να συγκρουστεί με δύο οχήματα. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε μέσω άλλων οδών προς την Πατρών Πύργου.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε. Στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας είχε στηθεί δεύτερο αστυνομικό μπόκο για την ανάσχεση της πορείας του οχήματος του 24χρονου, όμως αυτός κατάφερε να ξεφύγει κινούμενος προς την κατεύθυνση του Πετροχωρίου, περιοχή όπου λίγο αργότερα εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί όμως δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν τις αναζητήσεις και λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χωράφι. Ο νεαρός συνελήφθη αργότερα στο Λογοθέτη της Δυτικής Αχαΐας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ όπως όλα δείχνουν φαίνεται να μην διέθετε ούτε άδεια για την μετακίνησή του, όπως προβλέπεται από τις νέες διατάξεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.