«Θα υπάρξει επίταξη δομών υγείας αν εμφανιστεί τέτοια ανάγκη» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο των επιτάξεων. Όπως ξεκαθάρισε, αυτό το σενάριο θα εφαρμοστεί μόνο σε περίπτωση που δούμε ότι δοκιμάζεται το σύστημα υγείας.

«Όλες οι δομές του ΕΣΥ έχουν δεσμεύσει κλίνες για περιστατικά κοροναϊού ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία αναφοράς. Με αυτά τα μέτρα έχουμε καταφέρει να μη δοκιμάζεται αισθητά το σύστημα υγείας. Είναι σημαντικό να μην γκρεμίσουμε ό, τι χτίσαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης καθησύχασε όσους ανησυχούν τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μακριά από αυτό το σενάριο και πως, όσο τηρούνται τα μέτρα, το ΕΣΥ δεν δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση και οι γιατροί μπορούν να διαχειριστούν την πανδημία του κοροναϊού.

«Το σύστημα υγείας λειτουργεί για όλους τους πολίτες. Τα νοσοκομεία εφημερεύουν κανονικά. Όλοι οι γιατροί εργάζονται και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά ακόμη κι αυτά που δεν σχετίζονται με τον κοροναϊό», κατέληξε.