Κάτι η καραντίνα, κάτι η ανοιξιάτικη άνοδος της θερμοκρασίας σε συνάρτηση πάντα με το ψυχολογικό φορτίο που φέρνει ο καθένας εξ΄ ημών μέσα του και αναζητεί να το εξωτερικεύσει, όλα αυτά κι ένα σωρό ακόμη αδιερεύνητα οδήγησαν αρκετούς ιδιαίτερους συνανθρώπους μας, να βγουν στους δρόμους.

Τα parapolitika.gr συνάντησαν δύο από αυτούς που δέχτηκαν με χαρά να φωτογραφηθούν. Ο ένας, ασιατικής καταγωγής, περίμενε το Σάββατο το μεσημέρι έξω από ένα ψαράδικο στην αγορά του Ρέντη, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Μάσκα, προστατευτικά στους καρπούς, αποστάσεις ασφαλείας από τους υπόλοιπους κτλ. Και βέβαια καπέλο πειρατικό με πούπουλα, μπότες, πουκαμίσα εποχής και γιλέκο ανάλογο. Κάτι μεταξύ Τζακ Σπάροου, Κάπτεν Χουκ και Μαυρογένη κρατώντας τη σακούλα με τα ψώνια.

93434991_855273844981744_5722182815336890368_n

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 10 στο Μοναστηράκι, o φακός του parapolitika.gr εντόπισε τον Ελληνοσουηδό ένστολο του Λιμενικού με την ξανθιά πλούσια κόμη και το απαστράπτον χαμόγελο. «Είμαι παλαιός δρομέας κι έχω κάνει πρόταση στον δήμαρχο να κατέβω από τη Σουηδία στην Ελλάδα με τα πόδια για την ανάδειξη του ολυμπιακού ιδεώδους». Κι αν δεν υπάρξει σχετική ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, τότε θα μεταβεί, επίσης ποδαράτο, στην Ιαπωνία διασχίζοντας τη Ρωσία. Ούτως ή άλλως, το επιδιωκόμενο είναι να καταγράψει παρουσία έως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο έστω κι αν αυτοί δεν διεξαχθούν τελικώς λόγω κοροναϊού.