Την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα του ελληνικού λαού ως προς τα μέτρα περιορισμένης κυκλοφορίας υπογράμμισε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού.

 Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την ατομική ευθύνη που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν έχει λυθεί οριστικά. Χρειάζεται να είμαστε και πάλι σε επιφυλακή».

Ο κ. Χαρδαλιάς για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο ζήτημα της άρσης των μέτρων και ξεκαθάρισε: «Τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν έως τις 27 Απριλίου. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε».

Με μέθοδο και σχέδιο η άρση των μέτρων

Ειδικότερα, σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι αυτή θα γίνει βήμα-βήμα, ωστόσο στην ουσία επιβεβαίωσε ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων» με την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις «με μέθοδο και σχέδιο».

 «Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα συνεχίσει βήμα-βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων».

 Παράταση των μέτρων στην παραλία Θεσσαλονίκης

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής:

 - Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

 «Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει, χρειάζεται επιφυλακή και όχι εφησυχασμός» συμπλήρωσε.


Προβληματισμός για το κρούσμα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Οσον αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή στο Κρανίδι. Περιμένουμε τα τεστ ώστε με βάση τα πρωτόκολλα να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Επαναπατρισμοί 

 Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις - 8 τακτικές και δύο επαναπατρισμού - με συνολικά 643 επιβάτες εκ των οποίων θετικοί βρέθηκαν τρεις ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε 14ημερο αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Πλοίο Ελ. Βενιζέλος

 Για το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι η καραντίνα έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού για τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αυτό. Συγκεκριμένα 160 πολίτες Τουρκίας έφτασαν ήδη στη χώρα οδικώς ενώ αύριο, Τρίτη, αναχωρούν Βούλγαροι και Μολδαβοί ενώ αύριο θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία για 76 Ινδονήσιους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα