Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπος, κατηγορείται ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατέρα του, ανήμερα του Πάσχα, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατροκτόνος, απολογήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 45χρονος που έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων φέρεται πως ανέφερε ότι αφορμή για την αποτρόπαιη πράξη του ήταν ένας καβγάς με τον πατέρα του, επισημαίνοντας ότι η σχέση τους ήταν γενικά προβληματική.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί της 19ης Απριλίου, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος περιέλουσε με βενζίνη τον 87χρονο πατέρα του, απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος κοιμόταν και του έβαλε φωτιά.

Από τις φλόγες υπέστησαν εγκαύματα η 81χρονη μητέρα του και ο αδελφός του. Η πυρκαγιά που προκάλεσε στο διαμέρισμα κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντός ορίων του αυτοφώρου.

Πηγή: www.grtimes.gr