Βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός.

Μετά από δύο ημέρες κακοκαιρίας, η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει πως αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, με τον καιρό να είναι σε γενικές γραμμές αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα νότια και τα κεντρικά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν πιθανότατα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Aνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.