Τον προβληματισμό του για την ημέρα της πρωτομαγιάς εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

 Ο κ. Χαραδαλιάς υπογράμμισε ότι ξεκινάει μια δύσκολη εβδομάδα, αναφερόμενος τόσο στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όσο και στην φάση της επόμενης ημέρας, κατά την άρση των μέτρων, καθώς όπως υπογράμμισε θα είναι μια... μερική κι όχι καθολική επιστροφή την κανονικότητα. 

 Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς: «σε λίγες ημέρες έχουμε πρωτομαγιά. Ισχύουν τα μέτρα κανονικά. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις, εκτός από αυτές που προβλέπονται. Δεν μπορούν να γίνουν οι εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς, γι’αυτό και μεταφέρονται για το επόμενο Σάββατο, μετά την άρση των μέτρων».

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη και δύσκολη, καθώς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων. «Ξεκινάει για όλους μας ένα νέο στοίχημα. Για το πέρασμα της επόμενης φάσης θα υπάρξει κατάλληλη πληροφόρηση. Η σταδιακή άρση των μέτρων, δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού. Πιθανότατα να χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα».

 Τέλος, σημείωσε: «Σε κάθε φάση το μεγάλο στοίχημα είναι να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Μέχρι να αρθούν τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά».


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα