Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Η 85η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς.

 Ωστόσο, ο πρόεδρος της Helexpo, Τάσος Τζήκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ1, τόνισε πως η φετινή ΔΕΘ "ή θα γίνει 5-13 Σεπτεμβρίου ή θα ακυρωθεί".

 "Πιστεύουμε με βάση τις εξελίξεις και ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι μια χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση του κοροναϊού και μπορούμε να κάνουμε μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες φορές", είπε ο κ. Τζήκας. "Μια έκθεση μοντέλο για το πως θα είναι η ζωή μας με τις προφυλάξεις και τα πρωτόκολλα μέχρι να βρούμε το εμβόλιο", συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι στόχος είναι να γίνει φέτος "ένα γεγονός διαφορετικό με πολύ λιγότερο κόσμο με απόλυτες προφυλάξεις σε σχέση με τον κοροναϊό". Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο να χρειαστεί τελικά να ακυρωθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2020.

 Αν προχωρήσει ωστόσο η διεξαγωγή της, το πρώτο Σάββατο το βράδυ σίγουρα δεν θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον χιλίων και πλέον ακροατών στο Βελλίδειο, αλλά, όπως είπε ο κ. Τζήκας "μπορεί να δούμε τον Πρωθυπουργό να μιλάει σε ένα επιλεγμένο κοινό που θα τηρεί τις αποστάσεις και θα έχει πάρει όλες τις προφυλάξεις και συγχρόνως με live streaming θα απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα".