Μπορεί να μην κατάγεται από την Κρήτη, όπως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επί των ημερών του οποίου, έχοντας αναλάβει την ασφάλεια του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό, εισέπραττε αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο κ. Κ. Γιαννακουλόπουλος είναι και αυτός δεινός κουμπουροφόρος σαν τον Π. Πολάκη και συνηθίζει να πυροβολεί σε δημόσιους χώρους. Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», δημοσιοποιώντας και σχετικές φωτογραφίες, ο επιχειρηματίας συνελήφθη την Τρίτη 21 Απριλίου στις 8.45 το πρωί στη Λούτσα για παράβαση του νόμου περί όπλων, σε συνδυασμό κατά το δελτίο συμβάντων του οικείου Τμήματος με τις διατάξεις για παράνομη θήρα. Οι αστυνομικοί, παρότι η άδεια οπλοφορίας και οπλοχρησίας είναι σε ισχύ, κατέσχεσαν το πιστόλι του, συνέλεξαν 7 κάλυκες που είχε προλάβει να ρίξει και 43 φυσίγγια που έφερε μαζί του. Στην απολογία του ισχυρίστηκε «ότι έκανε χρήση του πυροβόλου όπλου του προκειμένου να προστατευθεί από σκυλιά που του επιτέθηκαν και όχι με σκοπό τη θήρα και από τους πυροβολισμούς του δεν προέκυψε θάνατος κάποιου ζώου». Είκοσι λεπτά αργότερα, στις 9.05, σύμφωνα πάντα με την καταγραφή του συμβάντος, η εισαγγελέας Ποινικής ∆ίωξης έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος.
φωτο1

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ο Γιαννακουλόπουλος πίσω από πολυτελές αυτοκίνητο, φορώντας παντελόνι κυνηγετικής στολής, να σημαδεύει και να πυροβολεί σε άγνωστο στόχο, «αδειάζοντας» το όπλο. Το όχημα ευρίσκεται σε θαμνώδη ή δασώδη περιοχή. Ποιος αντιγράφει ποιον λίγη σημασία έχει, ωστόσο γυρνώντας κανείς πίσω τον χρόνο θα θυμηθεί τον επίσης «εραστή» των όπλων Π. Πολάκη να «παίζει» μπαλωθιές, δηλώνοντας... υπερήφανος γι’ αυτό και παράλληλα να αναζητεί δικαιολογίες για τους άσκοπους πυροβολισμούς, ισχυριζόμενος ότι ρίχνει προς τα πάνω και προς τα βουνά.
φωτο_2

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ

Οπως έχουν αποκαλύψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η εταιρεία φύλαξης ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ του «πιστολέρο» Γιαννακουλόπουλου έχει λάβει αμοιβή ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς καμία σύμβαση, για τα έτη 20162018, την εποχή που αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν ο κύριος Πολάκης. Από τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας διαπιστώνεται ότι επί της προηγούμενης διοίκησης του Θ. Ρόζενμπεργκ, η εταιρεία, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες, εισέπραττε χρήματα από τον δημόσιο οργανισμό, σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου περί δημοσίου λογιστικού, στο οποίο το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε υπαχθεί από τις 24/12/2015 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και εδώ έχουν σημασία οι ημερομηνίες, καθώς οι πληρωμές προς την ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ δόθηκαν το διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2016 Φεβρουαρίου 2018, όταν ο Π. Πολάκης... μεσουρανούσε ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Υγείας, με έντονη παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο ως επιστήθιος συνεργάτης απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου Αλ. Τσίπρα και υβριστής των πάντων.

αποδειξη_1
Το βιβλίο αδικημάτων- συμβάντων, στο οποίο καταγράφεται η σύλληψη του Κ. Γιαννακουλόπουλου.

αποδειξη_2
Πότε αφέθηκε ελεύθερος και τι του κατέσχεσαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με το βιβλίο αδικημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι πρώτες καταγγελίες για κακοδιαχείριση σχετικά με τις υπηρεσίες ασφαλείας του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν επιδοθεί α) στο γραφείο του Π. Πολάκη ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, β) στην τότε γενική επιθεωρήτρια ∆ημόσιας ∆ιοίκησης, Μ. Παπασπύρου, και γ) στο Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου των διωκτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2017 είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση για απομάκρυνση της εταιρείας του κ. Γιαννακουλόπουλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά ταύτα ο οργανισμός εξακολουθούσε να καταβάλλει σημαντικά ποσά στην εταιρεία security ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ. ∆ιακριτός ο ρόλος του κ. Θ. Ρόζενμπεργκ προσώπου της εμπιστοσύνης Πολάκη και διευθύνοντος του φορέα, με χειρόγραφα σημειώματα του οποίου «διετάσσετο» η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ να ανανεώνει σιωπηρώς τη συνεργασία με την εταιρεία του κ. Γιαννακουλόπουλου.Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ∆εκέμβριο του 2017 τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να συμπεριληφθεί πρόσθετο κονδύλι 2 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης. Το συγκεκριμένο ποσό στη συνέχεια, πάντα άνευ διαγωνισμού, δόθηκε στη ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ (Γιαννακουλόπουλος) και στον υπεργολάβο αυτής CITYGUARD E.E.EΛ. ΚΟΣΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. για παρεχόμενες υπηρεσίες. Οσοι μάλιστα τότε είχαν καταγγείλει τα ως άνω απολύθηκαν με εντολή του υπουργού Πολάκη. Στην παρούσα φάση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», η Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας έχει ολοκληρώσει την έρευνά της για τα πεπραγμένα και τις ευθύνες του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή, αποστέλλοντας το προανακριτικό υλικό προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία ∆ιαφθοράς.