Η άρση των μέτρων δεν σταματά τον κοροναϊό, υπογράμμισε με έμφαση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρας μας. 
«Περνάμε σε μια ακόμη πιο δύσκολη φάση με την άρση των μέτρων, καθώς απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ατομική υπευθυνότητα. Ο ιός είναι εδώ. Η μετάδοσή του δεν σταματάει με την άρση των μέτρων. Και κρούσματα θα έχουμε και νοσηλείες και συνανθρώπους μας που δυστυχώς να χάσουν τη ζωή τους. Η ατομική ευθύνη παραμένει το μεγάλο μας όπλο», σημείωσε ο  Νίκος  Χαρδαλιάς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα ατομικής προστασίας για την επόμενη ημέρα, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι και την Δευτέρα θα ισχύουν κανονικά όλοι οι κανόνες και τα μέτρα για τις μετακινήσεις.

Μέχρι την Δευτέρα θα είναι απαραίτητο το sms ή το ειδικό έντυπο για τις μετακινήσεις μας, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι θα υπάρξουν και τα σχετικά πρόστιμα, υπογραμμίζοντας κυρίως την διάθεση κάποιων να γιορτάσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς. «Θυμίζω δεν επιτρέπεται να μεταβούμε στο εξοχικό μας ή σε άλλο χώρο για να γιορτάσουμε. Μέχρι και την Κυριακή 3 Μαίου, οι έλεγχοι θα εξακολουθήσουν να είναι συστηματικοί και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα, καθώς τα μέτρα θα είναι σε ισχύ».



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα