Οχτώ νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.620 κρούσματα στην Ελλάδα. Σε ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι 37 συμπολίτες μας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ακόμη τρία νέα θύματα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στους 143.

Σημείωσε δε, ότι επετράπη η χρήση remdesivir στις ΗΠΑ για χρήση σε νοσοκομειακό επίπεδο. «Η διαφορά σε σχέση με την έκτακτη κίνηση των ΗΠΑ είναι η κατάσταση στη χώρα. Για κανένα φάρμακο δεν υπάρχει επίσημη έγκριση. Θα μπορεί να δοθεί σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακά θέματα. Η επόμενη φάση των 15 ημερών θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Αν πλένου τα χέρια μας, περιορίσουμε τις επαφές μας, θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων από Δευτέρα. Θα πρέπει με εργαλείο την ιχνηλάτηση των επαφών να περιορίζεται η διασπορά του ιού. Δεν έχουμε ακόμη όλες τις απαντήσεις αλλά στοχεύουμε στη δημόσια υγεία και, αν αναγκαστούμε να παρέμβουμε, θα το πράξουμε».