Ολοκληρώθηκε το τρίτο κατά σειρά ΟΝΝΕΔ Talk με προσκεκλημένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και θέμα «Ελλάδα- Ευρώπη: Στοχεύσεις και προκλήσεις μετά την πανδημία», στο πλαίσιο των διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής,ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού Νίκος Θεοδωρόπουλος, ενώ ερωτήσεις απηύθυναν στον Αντιπρόεδρο Έλληνες ομογενείς από διάφορες χώρες. Τη συζήτηση παρακολούθησαν μέσω YouTube, Facebook και Twitter περισσότεροι από 7.000 μοναδικοί θεατές κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε την ΟΝΝΕΔ για την πρόσκληση σε αυτή την πρωτοβουλία και απάντησε στις ερωτήσεις των νέων γύρω από την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συντονισμό των δράσεων μεταξύ των χωρών.

Τόνισε πως η οικονομική επανεκκίνηση στην Ευρώπη δεν ξεκινά από το μηδέν καθώς λήφθηκαν έγκαιρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαραίτητα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ ανέφερε πως ιστορικά η Ευρώπη πάντοτε βγαίνει πιο ενισχυμένη από τις κρίσεις, οι οποίες και αναγκάζουν πολίτες και κυβερνήσεις να σκέφτονται την αξία της υπερεθνικής συνεργασίας. Τέλος, αναφορικά με τον τουρισμό, δήλωσε πως: «Δουλεύουμε εντατικά στην Επιτροπή έτσι ώστε στις 13 Μαΐου να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό και πρακτικό πλαίσιο για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό φέτος. Πιστεύουμε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα χαθεί».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Υπάρχει ελπίδα. Το ίδιο το γεγονός ότι σήμερα μπορέσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και νέους από 9 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και μας μεταφέρουν την αναγνώριση από όλον τον πλανήτη για το πώς η χώρα μας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστεί παράδειγμα σε αυτό το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, πιστοποιεί ακριβώς αυτό. Είναι αλήθεια ότι έρχονται δύσκολες μέρες, αλλά είμαι βέβαιος πως έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε. Μαζί θα βγούμε και πάλι νικητές».

Ολόκληρο το τρίτο ONNEΔ Talk με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: