Οι πρώτες «καμπάνες» και τα πρώτα διοικητικά πρόστιμα έπεσαν σε έξι καφε-μπαρ σε όλη την επικράτεια καθώς αγνόησαν τις συστάσεις και προμήθευαν τους πελάτες με take-away ποτά, μη τηρώντας παράλληλα και τα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιας, χθες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε τρεις περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά

Ο υφυπουργός σημείωσε πως παρά τις συστάσεις υπήρξαν ορισμένοι που προσβάλλουν την κοινή προσπάθεια και έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες καφε-μπαρ να συμμορφωθούν.

Στη συνέχεια τόνισε πως η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει κλειστή από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν συγκεντρωμένους πολίτες. «Οσα διαδραματίστηκαν στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε κάποιες δεκάδες που αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί», είπε ο υφυπουργός.