Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από τουρκικά περίπολα σημειώθηκαν ξανά στον Έβρο, το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια, όταν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛΑΣ και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Επιπλέον, τις απογευματινές ώρες σήμερα σημειώθηκε νέο παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό με τούρκους αστυνομικοί οι οποίοι άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο αντίστοιχα περιστατικά πυροβολισμών και ρίψης φωτοβολίδας από βάρκες όπου επέβαιναν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχα σημειωθεί και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο.

Όπως επισημαίνει η «Καθημερινή» αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την Τρίτη την περιοχή είχε επισκεφθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και την πορεία των εργασιών των αποτρεπτικών εμποδίων.