Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα. Αστυνομικοί κάλεσαν τους συγκεντρωμένους, που φωνάζαν διάφορα συνθήματα, να απομακρυνθούν από το σημείο, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, όπως τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα είναι κλειστή, μέχρι νεωτέρας, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καθώς επίσης και τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο ίδιο σημείο σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς περισσότεροι από 300 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο παρά τις συστάσεις των αντρών της αστυνομίας και επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και μπουκάλια.

Όπως είχαν μεταδώσει τοπικά Μέσα δε, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από την πλατεία οι τελευταίοι πέταξαν μπουκάλια μπύρας εναντίον τους, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Ζορμπάς. Οι αστυνομικοί είχαν αντιδράσει με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε τις φωτογραφίες 


Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλούν καταγγελίες κατοίκων τις περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από τις διαμαρτυρίες των νεολαίων κρύβεται ένα γνώριμο πρόσωπο στα τοπικά δρώμενα.

Ο λόγος για την εκπρόσωπο και δημοτική σύμβουλο της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» Μελίνα Αλεφαντή.