Τη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας εθελοντισμού και καταγραφής φορέων και προσώπων σε συνδυασμό με τις ανάγκες των πολιτών ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.

Για την πρωτοβουλία, που θα ονομαστεί V Τeam, o Νίκος Καραχάλιος είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Flash 99.4: «Στις 24 Ιουλίου, είναι η μέρα που η Ελλάδα, γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όπου συνήθως γίνεται μια δεξίωση στους κήπους του προεδρικού μεγάρου με τον πρόεδρο να καλεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος και του επιχειρηματικού κόσμου. Φέτος, ελπίζω ότι θα μπορέσει να το κάνει αυτό η κ. Σακελλαροπούλου, αλλά μετά, όσοι θα είναι εκεί, αλλά και όσοι πολίτες μας ακούνε και έχουν όρεξη, θα τους καλέσουμε σε μια άλλη δροσερή πλατεία, στο τρίστρατο της Πλάκας μπροστά σε ένα πανέμορφο και πολύ συμβολικό μνημείο του Λυσικράτη, στο καφέ – Διογένης στις 20.00 θα κάνουμε τα αποκαλυπτήρια μιας ομάδας εθελοντών που θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε μια ευρύτερη νίκη και όχι μόνο κατά του κορονοϊού. Σε μια νίκη νοοτροπίας που από τις αρχές της χιλιετίας μας μαστίζει της χώρα και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τον εγωισμό, την εσωστρέφεια, την αλαζονεία, την ανάγκη για προσωπική επιβίωση και κέρδος».

Συμπλήρωσε δε, ότι «εμείς θα πάμε στο ακριβώς αντίθετο. Θα πάμε στο «μαζί», θα πάμε στο «προσφέρουμε, χωρίς να ζητάμε τίποτα πίσω», θα πάμε στο να δούμε πως καλύπτονται ανάγκες από ανθρώπους που έχουν διάθεση προσφοράς. Άρα, αφού κάναμε την πρόταση για τον κοινωνικό επίδομα που δυστυχώς έχει και χρήματα μέσα, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς ως πολίτες. Για να γίνω σαφής: Κοινωνικό επίδομα διαβίωσης σημαίνει ότι το 25% των συνανθρώπων μας που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, πρέπει να επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Αλλιώς αυτό που βλέπουμε σήμερα να κάνει η νεολαία που μαζεύεται στις πλατείες περισσότερο για να διασκεδάσει, μπορεί να μετατραπεί σε ένα βίαιο κύμα εκρήξεων».

«Τι κάνουμε λοιπόν γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Η εύκολη λύση είναι να πούμε «πάμε στο κράτος, στην Πολιτεία, πάμε στον δήμαρχο, πάμε στον πλούσιο δωρητή της περιοχής. Όμως ακόμη και οι δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες».

«Άρα τι λείπει σήμερα από τη χώρα μας; Το πρώτο που λείπει, αφού διασφαλίσαμε έστω και προσωρινά τη δημόσια υγεία, είναι το χρήμα. Το δεύτερο που λείπει και θα λείψει ακόμη περισσότερο, είναι η εργασία. Η εργασία που παράγει χρήμα και ένα είδος κοινωνικής ισορροπίας. Όταν η κυβέρνηση με τα επίσημα στατιστικά λέει ότι έχουμε μια έκρηξη της ανεργίας που από το 7% με 8% μέσα σε δυο μήνες οδεύει προς το 20% και ενδεχομένως να ξεπεράσει ακόμη και το 25% τη στιγμή που η τουριστική βιομηχανία που καλύπτει πάνω από 600.000 θέσεις εργασίας παραπαίει, μπορεί το ποσοστό ανεργίας να φτάσει ακόμη και το 30%. Δηλαδή όταν θα βρεθούμε στο μνημείο του Λυσικράτους, μπορεί 1/3 των συμπολιτών μας να είναι άνεργο», τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως «και αυτή τη στιγμή η ανεργία στους νέους μας αγγίζει το 50%. Τι μπορούμε να έχουμε λοιπόν; Χρόνο. Αυτό σημαίνει πως είτε είμαστε στο σπίτι μας, είτε είμαστε άνεργοι αυτό που ξαφνικά αποκτήσαμε πάρα πολύ είναι ο χρόνος. Και τι κάναμε στο πρώτο δίμηνο; Διάφορα πράγματα, αλλά πάντα\ υπάρχουν ώρες που μένουν ανεκμετάλλευτες. Εκεί χρησιμοποιούμε την κοινή λογική. Αξιοποιούμε τον χρόνο και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι τεράστιο και αφήνουμε στην κυβέρνηση του επιχειρηματίες και το κομμάτι του φόρουμ που έχει την τεχνοκρατική του διάσταση. Παίρνουμε μια ομάδα επιστημόνων, εθελοντών και βάζουμε έναν στόχο. ‘Έχουμε κάποιες αξίες; Ναι, έχουμε κάποιες ιδέες; Ναι. Βάζουμε λοιπόν ένα στόχο και επιδιώκουμε ένα αποτέλεσμα. Να φτιάξουμε δηλαδή για πρώτη φορά μια πλατφόρμα εθελοντισμού όπου θα μπορεί ο καθένας ακόμη και από το σπίτι του να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του».

Τέλος, για το αν υπάρχει προοπτική η ομάδα αυτή να εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα, ο Ν. Καραχάλιος είπε πως «εγώ τώρα που πλησιάζω τα 50 θέλω να αλλάξω κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει μέσα από μια κομματική διεργασία. Διότι την ώρα που εγώ, θα βάλω κομματική ταμπέλα απέναντι θα έχω το 40%, το 50% του κόσμου που επιλέγει ένα άλλο κόμμα. Ο Καραχάλιος λοιπόν, μανατζάρει, οργανώνει μαζί με τους 16 συνεργάτες του, μια ομάδα ανθρώπων που μακάρι να βγάλει έναν ηγέτη. Άρα αυτό για το οποίο δεσμεύομαι εγώ είναι ότι αυτή η δραστηριότητα την οποία την τρέχω τώρα με έναν οικολόγο φίλο μου ακτιβιστή της Αριστεράς, είναι υπερκομματική και εθνική διότι απευθύνεται κυρίως στους νέους και θα προσφέρει υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη. Οτιδήποτε κομματικό μπει μέσα θα το δηλητηριάσει».