Δεκαπέντε νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει πλέον στα 2.834.

Σε ΜΕΘ παραμένουν 22 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 9 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι ανέρχονται στους 163, με έναν νεκρό το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε ακόμη στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κάνοντας εκτενή αναφορά στην ανάγκη προστασίας τους, ακόμη και αυτές τις ημέρες της ύφεσης της κρίσης του ιού, από την πανδημία. «Πρακτικές όπως το επισκεπτήριο σε δομές για ηλικιωμένους είναι αφορμή για την έξαρση της νόσου σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να καταλήξουν», σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Από την ηλικιακή ομάδα των 65 ετών αρχίζει η καμπύλη να παρουσιάζει άνοδο, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «οι νόσοι αυτές είναι πολύ συχνότερες σε αυτές της ηλικίες». Τόνισε δε, την ανάγκη προστασίας τους κάνοντας λόγο για «τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης και εφαρμογής της υγιεινής των χεριών».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα βίντεο που κυκλοφορούν σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το YouTube, και επεσήμανε ότι με βάση έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, περίπου το ένα τρίτο αυτών των βίντεο μεταφέρουν ψευδείς ειδήσεις απέναντι σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η προστασία της δημόσιας υγείας.