Στη διαδικασία της επεξεργασίας του βρίσκεται ακόμη το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών της χώρας μας έναντι της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 και, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, αναμένεται να δοθεί επισήμως εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη δημοσιότητα, με όλες τις λεπτομέρειές του.

Το σχέδιο έχει καταρτίσει ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και βρίσκεται αυτή τη στιγμή για την τελική επεξεργασία του στα χέρια του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει πρόσφατα ο Βασίλης Κικίλιας, προβλέπεται μία κάθετη δομή, η οποία θα ξεκινά από τις διοικήσεις των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας και θα επεκτείνεται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών, τα οποία διαθέτουν δεσμευμένες κλίνες COVID – 19.

Στη συνέχεια, το σχέδιο προβλέπει την παρέμβαση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό, θα διενεργεί τις πλωτές διακομιδές και τις αεροδιακομιδές κρουσμάτων της νόσου COVID – 19 από τα νησιά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκινούν αύριο οι διαδικασίες για τη διενέργεια επιδημιολογικών τεστ από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Φολέγανδρο, την Κϊμωλο, τη Σίκινο και την Ανάφη, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαϊου το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί την πρώτη άσκηση προσομοίωσης σε Μύκονο, Σύρο, Τήνο, Νάξο και Πάρο.