Άγρια σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών και προσφύγων στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ενώ από τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά ένας νεαρός Αφγανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποδυθεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Συγκεκριμένα, δίπλα στην παραλιακή οδό σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ 10 περίπου αιτούντων άσυλο και ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε ψηλά στο πόδι. Σύμφωνα με το τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr ο νεαρός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και έχει εισαχθεί στο χειρουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββάτο με ανάλογο χτύπημα τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον καταυλισμό της Μόριας ένας 21χρονος Αφγανός που ακόμα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, ενώ την προηγούμενη μέρα, 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό.

«Και ο σημερινός σοβαρός τραυματισμός όπως και η πλειοψηφία όλων των άλλων θανάσιμων ή μη τραυματισμών, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα χτυπήματος με σκοπό το θάνατο. Το χτύπημα και το σημερινό όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των προηγούμενων, γίνεται στο πόδι, στο ύψος του γοφού με στόχο τη διάτρηση της μηριαίας αρτηρίας και τον άμεσο θάνατο από μεγάλη αιμορραγία», σημειώνει το δημοσίευμα..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 13 επιθέσεις με μαχαίρι με τέσσερις νεκρούς και 12 σοβαρά τραυματίες.