Όλο και πιο κοντά στην εξιχνίαση της φρικτής υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας πλησιάζουν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν καταλήξει σε τρεις βασικές ύποπτες για την επίθεση γυναίκες.

Οι γυναίκες που ερευνά η αστυνομία, είναι από τον προσωπικό κύκλο της 34χρονης, καθώς και άτομα από το παρελθόν της που ενδεχομένως θέλησαν να την βλάψουν. Μια στενή της φίλη που πληροφορήθηκε το συμβάν από την αστυνομία και κατέθεσε για την υπόθεση, ανέφερε πως δεν είχε αντιληφθεί κάτι.

H θεία της Ιωάννας, υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες, κάτι φαινόταν ότι απασχολούσε έντονα το θύμα της επίθεσης, πως την ρώτησε τι συμβαίνει αλλά εκείνη δεν απάντησε.

«Κλειδιά» τα τηλέφωνα

Απαντήσεις για την υπόθεση- γρίφο για την ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να δώσει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και βίντεο που φέρεται να εμφανίζεται η ύποπτη, αλλά δεν έχει καταγραφεί το πρόσωπό της.

Η ΕΛ.ΑΣ. "σάρωσε" τα σήματα από τα κινητά που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, προσδοκώντας να τα ταυτοποιήσει με τηλέφωνα γυναικών που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" των ερευνών για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της 34χρονης. Συνολικά, οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από συνολικά 30 άτομα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας. Έχουν σχηματίσει έναν κύκλο πέντε υπόπτων και πλέον βρίσκονται στη φάση του "ξεσκαρταρίσματος", όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος". "Τα μέτωπα του παρελθόντος του θύματος, από τα οποία θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει ένας εκδικητής, είναι αρκετά. Όπως όλοι οι άνθρωποι η 34χρονη είχε στο παρελθόν κάποιες κόντρες. Δεν μπορεί ωστόσο η ίδια να ξεχωρίσει κάποιο περιστατικό ως πιο κρίσιμο" εξηγεί στην εφημερίδα αστυνομική πηγή. Ο "υπερκοριός" της Αστυνομίας αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει τα στοιχεία για την ταυτοποίηση με κάποιο από τα τηλέφωνα. "Η οργάνωση και η ψυχραιμία της δράστιδος μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για άτομο που δεν θα παραδεχόταν την πράξη του, παρά μόνο αν καταλάβαινε ότι έχει στριμωχτεί από τη συλλογή σοβαρών στοιχείων εις βάρος της. Συνεπώς, ακόμα κι αν η δράστις είναι στη λίστα των υπόπτων μας, αυτό δεν αρκεί. Αν έχουμε όμως ένα χειροπιαστό στοιχείο, όπως μια τυχόν ταυτοποίηση από τα αποτελέσματα της σάρωσης των κινητών, τότε θα μιλήσουμε με την ύποπτη σε άλλη βάση. Θα είναι ένα στοιχείο που θα επιταχύνει τις έρευνες" προσθέτει η αστυνομική πηγή. Οι αστυνομικοί έχουν αφιερώσει τουλάχιστον 40 ώρες για να παρακολουθήσουν το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της επίθεσης. Μάλιστα, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα καρέ, στα οποία εκτιμούν ότι απεικονίζεται η δράστις. Το πρόσωπό της δεν φαίνεται ευκρινώς και έτσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία "καθαρίσματος" της εικόνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Το σενάριο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο ηθικός αυτουργός να είναι άλλος από τον φυσικό έχει αποκλειστεί.

Το βιτριόλι, γνωστό και ως "υγρό της αντιζηλίας" είναι πιθανό να παρασκευάστηκε είτε από την δράστιδα είτε από κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός της.