Νέες διευκρινίσεις για τη «χαλάρωση» των μέτρων παρείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στο πώς θα πραγματοποιούνται τα πανηγύρια στην εποχή του κοροναϊού.

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαθανάσης.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα πανηγύρια και τις θερινές εκδηλώσεις, αποσαφήνισε ότι θα επιτρέπεται ο χορός, αλλά με μέτρο και αποστάσεις.

Διαμήνυσε δε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ή «χαλάρωση» των παραπάνω περιορισμών, καθώς πρέπει να μεριμνούμε για την «αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Ερωτηθείς για τις εικόνες συγχρωτισμού σε καταστήματα της Μυκόνου, ο κ. Παπαθανάσης επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».

Όσον αφορά τις παραλίες, επανέλαβε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, τηρώντας αποστάσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, όπως και για τα γυμναστήρια, τα οποία επαναλειτουργούν από τις 15 Ιουνίου.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος σε διάφορες περιοχές της χώρας και σε όλες τις δραστηριότητες, καλώντας καταστηματάρχες και πελάτες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση ανάλογη με την περίοδο του «lockdown».