Αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 47χρόνος «μαιμού» γιατρός στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο 47χρόνος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.


Ο κατηγορούμενος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τα πλημμελήματα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της απάτης κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή.

«'Ηθελα να βοηθήσω τα παιδιά»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρόνος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιησει το αδίκημα.


Μάλιστα, θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικα έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.


Πάντως, ο 47χρόνος στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται δήλωσε εμπειρικός βοτανολογος, ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυομενος τον γιατρό, και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη.


Επίσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως θέλησε να βοηθήσει τα παιδια και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν.


Μάλιστα όπως υποστήριξε, τα παιδια είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.


Παραδέχθηκε ωστόσο πως πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των 3 θυμάτων , δεν πήρε όμως όπως είπε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.