76ξ75θ7689
Ελλάδα

Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Όλους τους επίορκους αστυνομικούς «ξήλωσε» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αστυνομικοί διευθυντές, υποδιευθυντές, αστυνόμοι, υπαστυνόμοι ενημερώθηκαν ότι μετακινούνται σε «ανενεργές» θέσεις, ασφαλιστικά ταμεία, σχολές αστυνομικών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛΑΣ, μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλώματος επίορκων αστυνομικών, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παίρνει άμεσα θέση και να δίνει εντολή για να μεταφερθούν σε «ανενεργές» θέσεις, καθώς το μέλλον τους στην Αστυνομία διαγράφεται εξαιρετικά αμφίβολο.

Οι επίορκοι αστυνομικοί φέρεται να είχαν σχέσεις, μεταξύ άλλων, με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, λεσχών και οίκων ανοχής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αστυνομικούς διευθυντές, υποδιευθυντές, αστυνόμους και υπαστυνόμους που υπηρετούσαν σε σημαντικά πόστα στην Ασφάλεια και σε άλλες κομβικές υπηρεσίες, οι οποίοι μπαίνουν στον «πάγο» μετά από εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στο άμεσο μέλλον η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο της δικογραφίας για τη συμμετοχή στελεχών της στο κύκλωμα, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διοικητική εξέταση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Όπως έχει κάνει γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «κανένας διεφθαρμένος αστυνομικός δεν έχει καμία θέση στο Σώμα».