Στοιχεία, πλήθος τηλεφωνικών συνοµιλιών και φωτογραφικό υλικό από τις έκνοµες δραστηριότητες των συµµετεχόντων στο κύκλωµα εκβιαστών, µέλη του οποίου διατηρούσαν επαφές µε πολιτικά πρόσωπα, περιλαµβάνονται στο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ για γεγονότα που έλαβαν χώρα κυρίως το 2016. Για την παρακολούθηση και καταγραφή εν ενεργεία και απόστρατων αξιωµατικών της ΕΛ.ΑΣ., ιδιωτών, δικηγόρων και πολιτικών χρησιµοποιήθηκαν µέχρι και drones, καθώς οι εµπλεκόµενοι στην οργάνωση, η οποία διέθετε ιεραρχική δοµή, µε ταµία, εισπράκτορες, διακινητές χρηµάτων και υψηλή προστασία, πραγµατοποιούσουν τις συναντήσεις τους σε πλατείες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ακόµη και σε «ροζ» ξενοδοχεία ηµιδιαµονής.

Όπως αποκαλύπτουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», παρουσιάζοντας φωτογραφικά ντοκουµέντα, το πολυάριθµο κύκλωµα, µε µηνιαίο τζίρο άνω του 1 εκατοµµυρίου ευρώ, παρείχε «προστασία» στο Λεκανοπέδιο Αττικής σε περισσότερους από 350 οίκους ανοχής, 250 studios µασάζαισθητικής και strip show και 300 παράνοµα καζίνο, αντλώντας από 1.000 έως 7.000 ευρώ µηνιαίως.

67υ5675678
Ο Δ.Μ. συνομιλεί με τον Ι.Φ. και στη συνέχεια του παραδίδει έναν φάκελο (κάτω). Ο Ι.Φ. έβαλε τον φάκελο στο μπουφάν του και περιφέρθηκε στο πάρκο, όπου μέτρησε τα χρήματα που παρέλαβε (δεξιά). Ο απόστρατος Ι.Φ. και ο ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας στη συνάντησή τους σε roof garden κεντρικού ξενοδοχείου. Ο Ι.Φ. έφερε στον ώμο του την ίδια τσάντα που είχε στο ραντεβού με τον Δ.Μ.

Κεντρικό πρόσωπο στη συγκέντρωση χρηµάτων ήταν ο δολοφονηθείς επιχειρηµατίας τον περασµένο Νοέµβριο στο Χαϊδάρι ∆ηµήτρης Μάλαµας, µε το ψευδώνυµο «τραπεζίτης». Στην πρώτη φωτογραφία (το βράδυ της 6ης/6/2016), ο ιδιώτης Σ.Σ., συνεργάτης του «τραπεζίτη», εµφανίζεται στη Λ. Αλεξάνδρας πλησίον της ΓΑ∆Α να αναµένει τον αξιωµατικό της Αστυνοµίας Η.Α. και να επιβιβάζονται µαζί σε αµάξι. Την εποµένη, ο «τραπεζίτης» εντοπίζεται σε πάρκο στη Φιλοθέη να συνοµιλεί αρχικώς και κατόπιν να παραδίδει «έναν µεγάλο φάκελο» µε χρήµατα στον απόστρατο αξιωµατικό Ι.Φ., µε ηγετικό ρόλο στη διανοµή των εγκληµατικών εσόδων σε αστυνοµικούς, ο οποίος, «αφού περιπλανήθηκε για λίγο στο σηµείο, κάθισε σε ένα παγκάκι και τα µέτρησε...».

«ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΣΟΣ»

Τρεις εβδοµάδες αργότερα (νωρίς το βράδυ της 23ης/6/2016), ο απόστρατος Ι.Φ. έπειτα από συνοµιλία του µε τον «τραπεζίτη» επικοινωνεί µε τον Φ.Γ., υψηλόβαθµο αξιωµατούχο της Ασφάλειας, και του ζητεί συνθηµατικά «να συναντηθούν και να πάρουνε σουβλάκι µε σος». Στα «καρέ» αποτυπώνεται η διά ζώσης επαφή τους σε roof garden κεντρικού ξενοδοχείου, όπου ο Ι.Φ. «έφερε στον ώµο του την ίδια τσάντα που είχε χρησιµοποιήσει στο ραντεβού µε τον ∆.Μ. («τραπεζίτη»)». Λίγο αργότερα, γευµάτισε µαζί τους και ο απόστρατος αξιωµατικός Σπύρος Παπαχρήστος, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτοµαγιά του 2018 στην Παλλήνη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση του Δ.Μ. και του Ι.Φ., όπου ο πρώτος παραδίδει στον δεύτερο έναν φάκελο με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει από καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα.



Ακολούθως, ο Σπύρος Παπαχρήστος πήγε στο πάρκο απέναντι από το Καλλιµάρµαρο, όπου τον περίµενε ο αστυνοµικός Κ.Κ. Ο τελευταίος µαζί µε τον αξιωµατικό Φ.Γ. και τον επίσης υψηλόβαθµο αξιωµατικό Π.Χ. έχουν φωτογραφηθεί σε «ύποπτες συναντήσεις» µε τον απόστρατο Ι.Φ. έπειτα από δοσοληψία µε τον «τραπεζίτη». Ενδεικτικές είναι µερικές ακόµη φωτογραφίες (5/10/2016) µε τον Ι.Φ. να παραλαµβάνει από τον ∆.Μ. «φάκελο µε χρήµατα που έχει συγκεντρώσει (σ.σ.: ο “τραπεζίτης”) από τα καταστήµατα» και κατόπιν να συναντιέται σε καφετέρια επί της Λ. Βεΐκου, στο Γαλάτσι, µε τον αστυνοµικό Κ.Κ., τους ανώτερους αξιωµατικούς Φ.Γ. και Π.Χ., καθώς και µε τον Γ.Γκ., εν ενεργεία -τότε- υποδιευθυντή νευραλγικής ∆ιεύθυνσης της Ασφάλειας, «του οποίου τη µετάθεση (σ.σ.: στη συγκεκριµένη ∆ιεύθυνση) είχε προωθήσει ο Ι.Φ.».

Σηµειώνεται ότι ο Ι.Φ. το ίδιο βράδυ (5 Οκτωβρίου 2016) πήγε «σε ξενοδοχείο ηµιδιαµονής στην Αγ. Παρασκευή, όπου συναντήθηκε µε την Κ.Γ., διοικητή Αστυνοµικού Τµήµατος», η οποία υπηρεσιακώς είχε διαδεχθεί στη θέση αυτή τον επίσης εµπλεκόµενο αστυνοµικό Κ.Κ.

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Τέλος, το µεσηµέρι της 11ης Ιουλίου 2016, ο πρώην ανώτατος αξιωµατικός της Κρατικής Ασφάλειας ∆.Γ. κατέφθασε µε µοτοσυκλέτα παραπλεύρως της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, όπου «παρέλαβε φάκελο µε χρήµατα από τον ∆. Μάλαµα» και κατόπιν συναντήθηκε µε την αστυνοµικό Ρ.Ε. σε καφέ-εστιατόριο της περιοχής.

Η επαφή τους επαναλήφθηκε στις 14/9/2016 στο ίδιο µέρος. Από την εικόνα προκύπτει ότι ο «τραπεζίτης» τού παρέδωσε φάκελο µε λεφτά, τα οποία αργότερα ο πρώην ανώτατος αξιωµατικός έβγαλε και µέτρησε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 27/6