Μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικιμένη περιοχή έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και πυρκαγιά Κατσαρώνι Καρύστου.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά στην Κρήτη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το cretalive.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο, σε σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσούς και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει πάει όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν κατοικίες εκεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες είναι αρκετά κοντά.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Γιώργο Τσικαλά, στο σημείο η πρόσβαση είναι δύσκολη.





Μεγάλη η φωτιά στην Κάρυστο - Ενισχύονται οι δυνάμεις


Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Κατσαρώνι Καρύστου. Οπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης η φωτιά μαίνεται πλέον σε δύο μέτωπα, σε δασική έκταση και έχει ζητηθεί η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και οι φλόγες αν και δεν απειλούν αυτή την ώρα τον οικισμό του Κατσαρωνίου, εντούτοις δεν είναι σε μεγάλη απόσταση.