Παραδόθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι το απόγευμα της Πέμπτης παρεμπόδισε τη σύλληψη ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίζεται από την Κρατική Ασφάλεια για την υπόθεση αξιωματικού της ΕΛΑΣ, που σύμφωνα με καταγγελίες απέτρεψε την σύλληψη διαδηλωτή. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω άνδρας προσήλθε οικειοθελώς στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, όπου κρατείται.

Επιβεβαιώνει ο Χρυσοχοΐδης

Τις καταγγελίες των Ειδικών Φρουρών επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι αστυνομικός που έχει αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε τη σύλληψη ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».